На сайті 11893 реферати!

Усе доступно безкоштовно, тому ми не платимо винагороди за додавання.
Авторські права на реферати належать їх авторам.

Державне регулювання розвитку гостинності на сучасному єтапі.Розвиток готельної індустрії в світі

Реферати > Підприємництво > Державне регулювання розвитку гостинності на сучасному єтапі.Розвиток готельної індустрії в світі

Доходи від туристичної діяльності формуються за рахунок над-

ходжень від:

основної діяльності;

проживання туристів у готелях, мотелях, кемпінгах тощо;

обслуговування підприємствами харчування;

транспортного обслуговування;

додаткових послуг, інших видів діяльності.

Прибуток (доход) суб'єктів туристичної діяльності підлягає оподаткуванню на загальних підставах згідно з чинним законодавством України.

Стаття 13. Ліцензування туристичної діяльності

1. З метою створення рівних можливостей суб'єктам туристичної діяльності на ринку туристичних послуг та забезпечення захисту прав і законних інтересів держави та споживачів цих послуг, підвищення рівня туристичного обслуговування здійснюється ліцензування туристичної діяльності.

Ліцензії видаються Державним комітетом України по туризму, який встановлює порядок їх видачі, умови і правила здійснення туристичної діяльності та контроль за їх дотриманням.

Державний комітет України по туризму може делегувати право видачі ліцензій місцевим органам державної виконавчої влади в галузі туризму.

2. Ліцензуванню підлягають такі види туристичної діяльності:

організація прийому та обслуговування іноземних туристів в Україні (іноземний туризм);

організація прийому та обслуговування вітчизняних туристів в Україні (внутрішній туризм);

організація туристичних поїздок за межі України (зарубіжний туризм);

екскурсійна діяльність;

організація масового та оздоровчо-спортивного туризму.

Стаття 14. Суб'єкти ліцензування

Ліцензуванню на здійснення туристичної діяльності підлягають туристичні агентства, бюро подорожей, бюро екскурсій, екскурсійні бюро, бюро по прийому туристів, туристичні оператори, готелі, мотелі, кемпінги, туристичні комплекси і бази, інші юридичні особи незалежно від форм власності та фізичні особи, що здійснюють туристичну діяльність, передбачену їх статутами або положеннями.

Стаття 15. Сертифікація готельних послуг та послуг харчування

Готельні послуги та послуги харчування, що надаються суб'єктами туристичної діяльності, підлягають обов'язковій сертифікації на їх відповідність вимогам нормативних документів.

В разі позитивного вирішення питання щодо сертифікації суб'єкта туристичної діяльності у встановленому порядку видається сертифікат, що підтверджує рівень якості послуг.

Комплекс туристичних послуг може включати транспортне обслуговування, бронювання місць на проживання та розміщення, харчування, екскурсійне обслуговування, організацію культурної, спортивної програм тощо.

Додаток № 2 Відмінні особливості ресторанів різних категорій

Показник

Категорія

Люкс

Вища

Перша

Друга

1

Асортимент страв

Загалом замовлені та фірмові страви, напої та кондитерські вироби, страви іноземної кухні. За замовленнями споживачів готують страви, не включають в меню.

Не меньш половини асортименту складають замовлені та фірмві страви та напої

В меню включаються замовлені та фірмові страви, напої та кондитерські вироби.

В меню включаються замовлені страви.

2

Металевий посуд та столові прибори

Із неіржавіючої сталі підвищеної групи оздоблення, при обслуговуванні банкетов – з мельхиору

Із неіржавіючиї сталі підвищеної групи оздоблення.

Із неіржавіючиї сталі.

Із неіржавіючиї сталі.

3

Порцеляновий посуд

Із високоякісногої порцелянивищої групи оздоблення

Із порцеляни не нижче 10 групи художнього оздоблення.

Із порцеляни не нижче 8 групи художнього оздоблення.

Із порцеляни не нижче 6 групи художнього оздоблення.

4

Скляний посуд

Із скла з оздобленням по спеціальному замовленню, на банкетах – кришталю.

Із скла не нижче 7 групи художнього оздоблення.

Із скла не нижче 6 групи художнього оздоблення.

Із скла не нижче 4 групи художнього оздоблення.

5

Столова білизна

Біла та кольорова, з вишивкою, мереживами, з урахуванням особливостей інтер’єру зали. Скатертини замінюються перед обслуговуванням кожної наступної групи споживачів.

Біле та кольорове з урахуванням особливостей інтер’єру зали. Скатертини замінюються перед кожною другою групою споживачів.

Біле та кольорове. Скатертини замінюються по мері забруднення. Дозволяється сервирування з використанням индивідуальних серветок на столах з поліефирним пориттям кришки.

Біле. Скатертини замінюються по мері їх забруднення. Дозволяється сервирування з використанням индивідуальних серветок на столах з поліефирним пориттям кришки

6

Меблі

Виготовляється за індивідуальними замовленнями. Столи з м’яким покриттям, крісла м’які, з підлокотниками. Столи з різноманітною конфігурацією із співвідношенням місць за столами, %: двухмісцевими – 50, чотирьохмісцевими –30, шестимісцевими – 20, стол підсобний чотирьохкутові, банкетка, сервант для офіціантів, стіл журнальний, крісло для відпочинку.

Підбирається у відповідності з інтер’єром підприємства. Столи з м’яким покриттям, прямокутні, квадратні, круглі у відповідності: за двухмісцевими столами – 20% місць, чотирьохмісцевими та шестимісцевими –40%. Крісла м’які. Стіл підсобний чотирьохкутний, банкетка, сервант для офіціантів, стіл, журнальний, крісло для відпочинку.

Підбирається у відповідності з інтер’єром підприємства. Столи квадратні, прямокутні, круглі з зпіввідношенням місць: за двухмісцевими столами – 10% місць, чотирьохмісцевими та шестимісцевими –40%. Крісло ресторанне, крісло для відпочинку. Стіл підсобний, банкетка, сервант для офіціантів, стіл журнальний.

Підбирається у відповідності з інтер’єром підприємства. Зпіввідношення місць за різними столами, %: за двухмісцевими столами – 5% місць, чотирьохмісцевими– 80%, та шестимісцевими - 15. Стільці м’які та полум’які. Стіл підсобний, , стіл журнальний, диван.

7

Інтер’єр

За ідивідуальним проектом

Створюється з урахуванням особливостей підприємства

Створюється з урахуванням особливостей підприємства

Створюється з урахуванням особливостей підприємства. Раздаточна відділяється від зали декоративною перегородкою

8

Музичне супроводження

Виступ оркестру, інструмантального чи вокально-інструментального ансамблю, концертна програма, високоякісна стереофонічна апаратура

Виступ оркестру, інструмантального чи вокально-інструментального ансамблю, концертна програма, високоякісна стереофонічна апаратура

З використанням стереофонічної апаратури. Дозволяється виступ оркестра, інструмантального чи вокально-інструментального ансамблю

З використанням радіоапаратури

9

Меню та прейскутант

Друкується національною та двома іноземними мовами

Друкується національною та двома іноземними мовами

Друкується національною мовою

Друкується національною мовою

10

Реклама

Обгортка для меню та прейскуранта, рекламна афіша, листівка, буклєт, поздоровчі, запрошувальна картки та інші види друкованої реклами виготовляються із щільного паперу чи картону з глянцевим покриттям з використанням методу художнього тиснення, крім назви ресторану на обгортці зображається його емблема. Світлова реклама виконується з використанням багатокольорових великомасштабових світлодинамічних встановок.

Витрина оздоблюється з використанням світлових та оптичних ефектів, кольорових диапозитивів, фотопанно

Світлова реклама виконується з використанням багатокольорових великомасштабових світлодинамічних встановок.

Витрина оздоблюється з використанням світлових та оптичних ефектів, кольорових диапозитивів, фотопанно

Світлова реклама виконується з використанням нескладних світлодинамічних встановок.

Вітрина оздоблюється з використанням різноманітних декоративно-оздоблювальних матеріалів

Вивіска плакатно-графічна чи світлова.

Вітрина оздоблюється з використанням недорогхдекоративно оздоблювальних матеріалів


Перейти на сторінку номер: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15 
 16  17 
Версія для друкуВерсія для друку   Завантажити рефератЗавантажити реферат