На сайті 11893 реферати!

Усе доступно безкоштовно, тому ми не платимо винагороди за додавання.
Авторські права на реферати належать їх авторам.

Харчування вагітної жінки

Реферати > Медицина > Харчування вагітної жінки

Під час вагітності збільшуються витрати внутрішніх енергетичних ресурсів жіночого організму — спочатку на розвиток плода, матки, плаценти, молочних залоз, потім на пологи. Крім того, у період вагітності створюється енергетичне депо (жировий запас), що використовується під час лактації. Усі ці витрати енергії мають постійно поповнюватися, тому вагітні жінки потребують повноцінного харчування.

Існує помилкова думка, що вагітна жінка повинна значно змінити свій звичайний раціон, включивши в нього особливі, найчастіше дорогі продукти. Навпаки, звичайна проста їжа може бути здоровою і корисною. Звичайно, вона має бути збалансованою за основними поживними властивостями. Норми потреб у поживних речовинах і енергії для вагітних жінок наведені в табл.1.

Таблиця 1

Норми потреб у поживних речовинах та енергії для вагітних жінок

Назва поживних інгредієнтів

Рекомендовані величини для жінок, г

у звичайному стані

під час вагітності, особливо

Білок

66

96

У тому числі тваринний

36

56

Жири

73

85

Вуглеводи

318

348

Енергетична потреба

Кількість, ккал

2200

2550

Мінеральні речовини, мг

Фосфор

1200

1650

Кальцій

800

1100

Магній

400

450

Залізо

18

38

Цинк

15

20

Йод

0,15

0,18

Вітаміни, мг

С

70

90

А

800

1000

Е

8

10

Д

2,5

12.5

В1

1,1

1,5

В2

1,3

1,6

В6

1,8

2.1

Ніацин

14

16

Фолієва кислота*

180

400

Селен*

55

65


Перейти на сторінку номер: 1  2  3  4  5 Версія для друкуВерсія для друку   Завантажити рефератЗавантажити реферат