На сайті 11893 реферати!

Усе доступно безкоштовно, тому ми не платимо винагороди за додавання.
Авторські права на реферати належать їх авторам.

Декоративна косметика: губні помади

Реферати > Різне > Декоративна косметика: губні помади

План

Вступ

1. Таємниця чарівної усмішки.

2. Як користуватися губною помадою.

3. Історіякосметики.

4. Шкідливість косметики.

5. Як визначити характер по зрізу помади.

Висновки

Вступ

Помада існує вже давно. Мег Коен Рагас та Карен Козловські у своїй книзі “Читайте за губами: історія губної помади” пишуть, що в Єгипті використовували червоно-пурпуровий ртутний рослинний барвник із 0,01 процентним вмістом йоду та незначною часткою брому. І навряд чи древні єгиптяни усвідомлювали, що він був потенційно отруйним (ось вам і поцілунок смерті!).

Губна помада містить безліч різних олій, пігментів, воску та пом’якшувачів. Серед воску зустрічається бджолиний віск, який добувається з медових сот, “carnauba-віск”, який виділяється з пор на листі бразильських воскових пальм та “candelilla-віск”, (його добувають з “candelilla plant” і виробляють уМексиці шляхом занурення цієї рослини в киплячий розчин води та сульфідної кислоти, а потім збираючи віск, що виринає на поверхню).

Олії та жири, що входять до складу помади, – це оливкове масло, мінеральна олія, касторова олія, кокосове масло, ланолін та вазелін. Більше 50% виготовлених губних помад містять значну кількість касторової олії. Коли вона висихає після нанесення, то створює пружну, блискучу плівку. Але “з’ївши” досить багато касторової олії, ви будете частенько бігати до туалету.

Нещодавно до складу помади були додані такі інгредієнти, як зволожувачі, вітамін E, алое вера, коллаген, амінокислоти та сонцезахисні речовини.

Колір помада отримує від доданих пігментів. Серед них бромова кислота , D&C червоний № 21, D&C червоний № 27, такі нерозчинні фарбники, як D&C червоний № 34, Calcium lake, D&C оранжевий № 17 та подібні. Рожеві відтінки досягаються змішуванням діоксину титану з різними відтінками червоного.

Виготовлення губної помади схоже на виготовлення кольорових олівців – змішуються, розмішуються і нагріваються. В результаті отримується однорідна маса. Потім додається віск для фактури та затвердіння. Олії та ланолін додаються для особливих вимог формули. Гаряча рідина потім розливається в металеві форми, де вона застигає і охолоджується. Отриману помаду протягом півсекунди піддають дії вогню, щоб придати їй гладкий і блискучий кінцевий вигляд.

З печі до магазину потрапляє велике різноманіття губних помад: перламутрові, матові, прозорі та стійкі. Перламутрова помада містить речовину, що додає блиску до кольору. До її складу можуть входити рибна луска, чи, точніше, “мерехтлива” речовина рибної луски, що називається “перламутровий екстракт”. Він добувається переважно з оселедців і є одним з побічних продуктів рибопереробної промисловості. А також використовується з’єднання бісмута (оксихлорид бісмута), що є синтетичною перлиною. Більшість з’єднань бісмута, які використовуються в косметиці, мають низьку токсичність, але можуть спричиняти алергічні реакції при контакті зі шкірою.

До складу матових помад входить більше воску та пігментів, але вміст пом’якшувачів у них значно менший. Кремові помади – це збалансованість блиску та кольору. Лиски для губ мають більше блиску і менше кольору. Прозорі та стійкі містять багато олій та помірну кількість воску з додаванням кольору. Прозорі мають більше мерехтіння, яке досягається за допомогою слюдяних чи кремнієвих часточок. Стійкі помади містять силіконову олію, яка закріплює колір на ваших губах. Лиск для губ містить різні пропорції таких самих інгредієнтів як і помада, але зазвичай тут менше воску і більше олій.

Таємниця чарівної усмішки

Практично неможливо знайти жінку, яка абсолютно не користується губною помадою, адже навіть якщо її не використовують для макіяжу, то у всякому разі застосовують для зволоження губ чи захисту їх від негоди Таємниця чарівної жіночої усмішки нерозривно пов’язана із таємницею губної помади. Слово “помада” походить від французького pommade (яблуко). Цей косметичний засіб догляду за губами – суміш парфумерних олій, ланоліну, парафіну, вітамінів А, Е та барвників. Проте це сучасний склад помади. А древні красуні примудрялися використовувати для підфарбування губ найнесподіваніші предмети. До прикладу, за часів Ніфертіті помаду готували із перламутру морських мушель. У Древньому Римі та Греції прекрасні дами фарбували губи кольоровою масною глиною. На Русі широко використовували природні засоби – сік полуниці, малини, буряка. Історія приховує подробиці еволюції помади. Відомо тільки, що 1803 року в Амстердамі відбулася Всесвітня виставка, де було представлено помаду на основі оленячого жиру. Вона справила фурор, але сучасного вигляду помада набула аж через сто років.

Дешева – не означає погана! Більшість жінок вибирають губну помаду за кольором, вважаючи її засобом декоративної косметики. На жаль, помиляються! Перш за все, помада захищає губи від різних шкідливих впливів. Шкірна тканина губ є дуже тоненькою, тому рот майже завжди сухий. І якщо за губами додатково не доглядати, то вони одразу пересихають. Оскільки у шкірі міститься дуже мало пігменту, вона є чутливою до ультрафіолетових променів. Навіть дешева помада має достатню кількість пігментів, що захищають губи. Тому додатковий захист від УФ-променів, який обіцяють деякі фірми, лище збільшує ціну губної помади. Усі вони можуть і обійтися без цього ефекту. Основою будь-якої помади є жир, віск, кольорові пігменти. Для забезпечення хорошого догляду за губами до неї часто додають олію паростків пшениці, олію трояндового дерева, персикову олію, вітаміни. Кількість компонентів не нормується і залежить від фантазії виробника. Їх може бути 5, 10, а подекуди – й 30. Найголовніше, щоб усі компоненти були безпечними для здоров’я, оскільки жінка, що користується губною помадою щодня, з’їдає за рік до 4 грамів такої “краси”. А чоловіки, цілуючи жінок, також вимушені з’їдати приблизно таку ж кількість губної помади. Суперстійка помада – шкідлива Нині відбулася революція не лише у застосуванні найнесподіваніших барвників для урізноманітнення кольорової гами, але й у створенні надстійкої губної помади. Проте не варто захоплюватися нею. Річ у тім, що вона має неприємну здатність: її фарбувальні речовини проникають у верхній шар пігменту губ, тобто така помада діє за принципом перманентного макіяжу. Не секрет, що при тривалому застосуванні такої помади, колір губ стає блідішим, а шкіра починає злущуватися. Тому краще користуватися помадою без особливих “наворотів”. Безпечніше буде. Ідеальна помада не повинна:

• Розтікатися. • Подразнювати шкіру. • Сушити губи.

Вона повинна: • Легко наноситися, покриваючи губи рівномірно. • Зволожувати і пом’якшувати губи. • Мати ефект достатньої стійкості. • Вона має містити достатню кількість жиру, оскільки якщо його забагато, він знижує її стійкість, і вона швидко “з’їдається”. • Фарбувальні речовини, як і всі компоненти губної помади, мають бути безпечними для здоров’я.

Як користуватися губною помадою.

Перейти на сторінку номер: 1  2  3  4 Версія для друкуВерсія для друку   Завантажити рефератЗавантажити реферат


загрузка...