На сайті 11893 реферати!

Усе доступно безкоштовно, тому ми не платимо винагороди за додавання.
Авторські права на реферати належать їх авторам.

Дорога до Бога

Реферати > Релігія > Дорога до Бога

Хочется доповнити ,що свідчити комусь про особисте спасіння це не є сама Євангелія .Свідчення відіграє важливу роль –та не спасає душу.

Коли ми по справжньому зрозуміємо долю загиблих в гріху ,ми також зрозуміємо термінову необхідність благовістити. Якщо послання благої звістки не дійде до людини,то вона помре в своїх гріхах ,а її призначенням буде вічність в пеклі .

= 6 =

2.2.Методи

Благовіщання –це процес , який включає присутність і проголошення благої звістки, переконання ,участь ,приліплення ,вдосконалення.

Що означає кожний з моментів:

присутність-вказує на якості Ісуса , які проявляються в християнському характері та опіці .Світ не прийде до Ісуса без присутності в ньому християн .Ми не можемо завойовувати грішників не маючи з ними контакту.

Проголошення-тут пряма вказівка на активне навчання ,проповідування ,свідчення .І ніде Ісус не говорив про «пасивну євангелізацію» - що означає ,що не достатньо тільки простої присутності християн в світі .Ми повинні показувати силу Євангелії в зціленнях та звільненнях .

Переконання – проголошення благої звістки не повинно закінчуватись процес благовіщення. Вона повинна бути представлена таким чином , щоб впевнити людей бути віруючими в Господа Ісуса Христа.

Приліплення –новонавернений повинен бути приліплений до церковного спілкування. Якщо християни ,як палаюче вугілля, разом знаходяться в купі ,тоді виникає сильний жар .Якщо один вуглик відкласти в сторону тоді він скоро охолоне.[5,С. 49]

Участь –процес благовіщення завершений коли новий віруючий сам починає навчати та приносити духовні плоди .

Вдосконалення –коли в результаті приліплення новонавернені зростають духовно .(Духовна зрілість це і є вдосконалення.)

Наперед потрібно чітко визначитись з тим що ми збираємось донести людям ,щоб не проводити євангелізацію заради самої євангелізації,

Повинні зрозуміти чотири основних речі Божого плану для нашого спасіння

1 .Те ,що всі люди грішні бо Адамів гріх на нас : « бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави,»(Рим.3:23)

2. Те .що Бог нас любить ,тому: «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.(Iван.3:16)

3 .Те ,що Ісус Христос єдиний шлях до спасіння нашої грішної душі: «Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!.»(Рим.6:23)

4.І те ,що : « І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд,» (Євр.9:27)Багато питань виникає підчас проповідування : … директор великої корпорації говорив ,що коли хтось з його співробітників щось зламає він їх прощає .То що по вашому я можу ,а Бог не може .Та ті люди які хоч трішки розбираються в економіці скажуть ,що все рівно за ці збитки платить той же самий колектив цієї ж корпорації .Люди не в змозі збагнути ,що будь-яке вибачення повязане з платою. Наприклад ваша дитина розіб’є лампу .Як люблячі батьки ми прощаємо дитину ,але хто заплатить за лампу ? Платити ж нам батькам .Саме так Бог і вчинив .Він сказав: «Я прощаю вам» .Але Він сам і заплатив за прощення розпяттям.[3,С 90-91]

= 7 =

І ще люди повинні зрозуміти суть Євангелії ,що це не просто релігійне вчення,а факт про те ,що Ісус є Бог ,що Ісус був розпятий ,помер та те ,що Ісус воскрес ось ці незмінні речі ми повинні донести до невіруючих людей.

Християнство – не просто одна з релігій. Релігія-це коли люди намагаються прокласти собі шлях до Бога добрими вчинками .А християнство ,це коли Бог приходить до людей через Ісуса Христа і відчиняє їм двері до себе.[3,С.96]

Якщо ми хочемо мати успіх на ниві благовіщення то ми повинні використовувати методи Писання. Метод – організований спосіб виконувати будь-яке діло. Отож розглянемо найбільш поширенні методи євангелізації:

Завжди виконуючи роботу євангеліста завжди просіть Святого Духа дати вам помазання. Роль Духа Святого –вести нас і давати помазання , розуміння та милосердя. А також переконувати не спасенного в його гріху і побудити відкликнутись на благу звістку.[ 2,С .69.] «І буде останніми днями, говорить Господь: Я виллю від Духа Свого на всяке тіло, і будуть пророкувати сини ваші та ваші доньки, юнаки ж ваші бачити будуть видіння, а старим вашим сни будуть снитися.»(Дiї.2:17).Пророк Іоїл в Старому Заповіті передбачив ,що відбувається з життям Божих дітей за умови отримання Духа Святого : «Ваші доньки та сини ваші пророкуватимуть »,тобто говоритимуть слова сили. Коли ви сповнені Духом Святим,ваші слова перестають бути словами людськими, вони освячуються силою.[4,С .45]

Молитва один з найбільш важливих духовних методів євангелізації.

Звичайно розглядають ще такі -групове,індивідуальне благовіщення -це ефективні біблійні методи .

індивідуальне –це коли ми проповідуємо одній або декільком людям,не більше трьох -чотирьох. Тоді ми встановлюємо особистий контакт з аудиторією ,опираючись на культурні та мовні особливості. Багато великих євангелістів рахують цей метод найефективнішим . Тому ,що людина після покаяння відразу « занурюється»в християнську атмосферу .Людину ,новонавернену ,відразу опікають,відразу приліпляється до певної церкви . Адже людина повністю подекуди змінює погляди на життя ,втрачаючи колишнє коло спілкування .І ось цю пустоту кругом новонаверненого потрібно заповнювати новими інтересами ,новим спілкуванням ,щоб те все старе вимивалось подібно - не чистої кружки після кави або чаю ,коли її підставляєш під чистий потік води то поступово кружка очиститься .Ось так колишній грішник потихенько змінює своє життя ,саме в цей період ми приводимо найбільше людей до Господа .Чому? Напевно тому,що кожний новонавернений міняється на очах у колишніх друзів та знайомих і спочатку це спантеличує їх ,а потім зацікавлює, « що ж це за сила ? », що робить з вчорашнього грішника ,пияка чи наркомана порядну людину .

групове –це благовіщення для багатьох людей ,на площах ,в парках ,на стадіонах і як правило проводяться молитви за зцілення : « І послав їх проповідувати Царство Боже та вздоровляти недужих.»(Лук.9:2).

= 8 =

Людській натурі властиво прагнення зрозуміти все своїм розумом. Перша спокуса сатани проти Єви було спрямоване саме на цю якість . Подібне бажання пізнати все походить від невдоволення ,визваного наявністю питань без відповідей. [2,С .194]

В цьому методі є один ,на мій погляд ,недолік це привязанність до особи проповідника все тут залежить від здатності проповідника опиратись на помазання Духа Святого і вести поповідь як хоче Бог тоді люди почують Слово Боже яке направлене саме до них . А не проповідувати заради проповідника .

= 9 =

ВИСНОК

Ми можемо написати тисячі рефератів та книжок про євангелізацію,можемо критикувати ,або захоплюватись та одне залишається незмінне : «Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі».(Дiї.1:8)

Перейти на сторінку номер: 1  2  3 Версія для друкуВерсія для друку   Завантажити рефератЗавантажити реферат